2009-11-09

Veckans Band - Karma To Burn

Instrumentell stonerrock av högsta klass har vi här, och ett av mina absoluta favoritband. En gitarr, en bas och ett par trummor är allt som behövs för att skapa bra musik. Varför krångla till det?

Även om de blev tvingade att "hyra in" en sångare för att få spela in och ge ut sin självbetitlade debutplatta 1997 på Roadrunner Records, så dröjde det inte länge innan de insåg sitt rätta kall, sparkade sångaren, bytte skivbolag och gav ut två till små instrumentella mästerverk.
"Wild Wonderful Purgatory" (1999) och "Almost Heathen" (2001) finns tyvärr inte på Spotify, men jag rekommenderar att ni gör vad ni kan för att få tag på dem, för det finns inte en chans att ni kommer ångra er.
Debutskivan och en live-skiva från tidigare i år (när de hade återförenats igen efter sju år), finns dock här, och duger gott och väl.

Karma To Burn är förresten riktigt smidiga av sig. Bortsett från några låtar på debutplattan, så döper de bara sina låtar efter (vad jag förmodar är) slumpvalda siffror. Det gör det såklart svårt att komma ihåg vilken siffra som motsvaras av just den där låten, men det är inte så viktigt, för varje siffra är ett vinstnummer.

Ja, varje siffra som motsvaras av en låt, alltså. Meh, nu blir det film.

Här är åtta.

Tjugo, med tjusig video.

Trettiosex.

Trettiotvå.

Trettionio.

Inte den blekaste.

Tjugoåtta.

-----

Karma To Burn på Wikipedia.
Karma To Burn på Spotify.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar