2009-11-02

Veckans Band - Danko Jones

Danko Jones, som kommer från Kanada men kallar Sverige för sitt andra hem, spelar testosterondrypande hårdrock med finess och ackuratess. Danko Jones, som förutom sångaren och gitarristen Danko Jones även består av John Calabrese på bas och Dan Cornelius på trummor, började turnera intensivt efter att de startade bandet 1996 för att bygga upp ett anseende som ett grymt liveband. De släppte en första, egenproducerad EP 1999, innan de blev partners med Lundbaserade skivbolaget Bad Taste Records, ett partnerskap som skulle visa sig bära rikligt med frukt, åtminstone i Europa. Jag tror att man ganska lugnt kan säga att de är mycket större här, än på andra sidan Atlanten, även om de har vunnit en del priser i sitt egentliga hemland.

Alla deras skivor finns på Spotify, och är det här er första bekantskap med herrarna så rekommenderar jag helt enkelt alla de fyra första skivorna. Den senaste är lite lam i jämförelse, men står ändå upp väl.

Vi börjar med videon till "Lovercall", som ZTV spelade i tid och otid när den kom. Fina minnen.

"I Want You"

"Dance"

"Sound Of Love"

"Code Of The Road"

"I Love Living In The City"

"Woogie Boogie"

"Love Is Unkind"

"I'm Alive And On Fire", första låten från en spelning i Stockholm 2006. Vill ni se hela spelningen så är det bara att välja nästa låt i slutet.

Och precis som Danko Jones alltid avslutar sina spelningar, så avslutas videokavalkaden av "Mountain", en låt som de bara spelar live, här ifrån Hultsfred 2002.


Danko Jones på Wikipedia
Danko Jones på Spotify

4 kommentarer:

  1. Ja, de första plattorna är rykande heta, men den senaste är mer som ljummen latte...

    SvaraRadera
  2. Samlingen I'm Alive And On Fire är ju ändå den enda Danko-plattan som går att lyssna på utan att få krupp.

    SvaraRadera
  3. Nej, snarare I'm Alive And On Fire-lover. :p

    SvaraRadera