2010-02-03

Ay caramba!

Jag låg i sängen och kollade på gamla Tonight Show With Conan O'Brien-avsnitt från höstas igår. NBC-pikar, "Conan's Tabloid Moment", Barbershop-inslag, Michael Moore och Seth McFarlane som gäster, the usual, inget att tappa hakan över. Men: avslutande liveframträdande av Rodrigo y Gabriela.
Fy fan, jag blev helt tagen på sängen och var tvungen att se om hela framträdandet 3 eller 4 gånger till. Det var det värsta jag hade sett på bra länge.

Jag var tvungen att leta reda på en video av det, men det var lite knivigt eftersom rövhattarna på NBC inte verkar gilla Youtube (eller Coco), men som tur är finns ju Myspace.

Tack Myspace!

De kan sina gitarrer, de där två.

En annan som kan spela ett och annat ackord är Rob Trujillo, bassist för Metallica (som för övrigt är en av duons allra största influenser!).
Och varför inte bjuda in Robban när de spelar sin cover på Metallicas "Orion"?


Dessutom har de spelat in en cover av "Stairway To Heaven", och till deras senaste skiva bjöd de in Testaments gitarrist Alex Skolnick, så de har gott om "metalkredd".
Skulle det inte räcka, så träffades duon tydligen när de spelade i ett thrashmetalband i Mexico City!

Rodrigo y Gabriela på Spotify. Perfekt med lite akustiska gitarrer när man har lyssnat sig le på brutala dödsriff och brunstiga ångestsvrål.

4 kommentarer:

  1. Wow... Perfekt att runda av med efter att ha lyssnat igenom stora delar av Rotting Christs katalog under kvällen. Tack för tipset :)

    SvaraRadera
  2. Hehe, känner inte till dem, men att döma av det namnet så antar jag att min avslutande mening stämmer in ganska bra på dem? :)

    SvaraRadera
  3. Rotting Christs förra platta, Theogonia, på Spotify. http://open.spotify.com/album/3SiZJDb8zig48RJ9PEnaLf
    Deras ny, Aealo, ges ut idag. Recension kommer på Werock.se i månadsskiftet. Är den lika bra som Theogonia lär det bli högt betyg :)

    SvaraRadera
  4. Dessa är grymma, jag hittade oxå dessa av en slump för ca 2 år sedan och hade tunga problem att hitta något då, var tvungen att beställa plattan från staterna men det var det värt. Bra post och kul video.

    /Stones

    tuneoftheday.blogspot.com

    SvaraRadera