2009-09-28

Veckans Band: The Dwarves

Ett punkband från Chicago som är kända för bland annat vilda och utspårade 15-minutersshower, obscena skivomslag och låttexter och ett misslyckat practical joke som gick ut på att den alltid mer eller mindre nakne gitarristen med det intresseväckande namnet HeWhoCannotBeNamed skulle ha knivhuggits ihjäl 1993, som ledde till att skivbolaget Sub Pop gav dem kicken, varpå bandet upplöstes. De återförenades igen 1997, började snygga till sitt sound och sin image (men bara en aning) och spela mer lättillgänglig garagerock.
En viss Nick Oliveri har även blivit en mer eller mindre permanent bandmedlem, fast han föredrar att kalla sig Rex Everything. Även Dexter Holland (The Offspring) har gjort ett litet gästframträdande.

The Dwarves finns representerade på Spotify med tre stycken skivor. Lägg gärna 14 minuter på att lyssna igenom Blood, Guts & Pussy från 1990 för att få en uppfattning om hur det lät på den gamla goda tiden, innan ni går över till de två lite prydligare skivorna från 1997 och 2000.

Slutligen, för att citera Allmusic.com: "If it wasn't for the blood and nudity, they'd be huge."

Over You (Clean version)


Salt Lake City (Clean version)
)

Motherfucker (everybody knows that the bird is the word?)


9 minuter live från Chicago 08.


Och 15 minuter live från Oakland, också 08.



The Dwarves på Wikipedia
The Dwarves på MySpace

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar