2009-09-04

Them Crooked Vultures (uppdaterad)

(Originalinlägget skrevs den 20e augusti)

Det har snackats och surrats en hel del runtom det värdsvida nätet om den här "supergruppen", bestående av Josh Homme, Dave Grohl, John Paul Jones och Alain Johannes. Men såvida man inte närvarade vid deras första spelning i Chicago den 9e augusti har det varit i stort sett omöjligt att få någon hum om hur det faktiskt låter (fast med sådana namn inblandade kan det väl inte låta annat än bra?).

Hursomhelst, efter deras andra spelning i Amsterdam igår, så har det äntligen dykt upp ett riktigt intressant klipp. Låten heter tydligen "Dead End Friends", och kvaliteten på videon är riktigt bra, med tanke på att han förmodligen lyckades smuggla med sig kameran in och filma hela låten i smyg.


Det kändes dumt att hoppa på bandvagnen tillsammans med alla andra innan man hade hört en endaste liten ton, men efter att ha läst massor av lyriska recensioner från deras Chicagospelning och sett det här klippet, så är det bara att konstatera att Them Crooked Vultures kommer bli hiskeligt intressant att följa.
Och så har jag ju redan sen lång tid tillbaka en mancrush på Josh Homme och allting förknippat med QOTSA, som ni säkert har märkt.

Them Crooked Vultures (som förövrigt ryktas släppa ett album i oktober!) delade även med sig av en kort liten teaser på deras Youtube-sida nyligen, som ser ut såhär:


-UPPDATERING 4 SEP-

Eftersom det här inlägget fortfarande får en del träffar så tänkte jag att det är på sin plats med en liten uppdatering. Nu har ju Them Crooked Vultures hunnit avverka ett par till spelningar, filmförbuden har försvunnit, mängder av videos har dykt upp och mystiken har skingrats. Men supergruppen fortsätter att vara i fokus, inte minst om man ser till alla tusentals visningar på alla dessa Youtubevideos.
Skakiga fanvideos i all ära, men det jag tycker är allra mest intressant är de teasersnuttar som Them Crooked Vultures bjuder på själva i sin Youtube-kanal.
Den första teasern postade jag i mitt originalinlägg, här nedan kommer de två nya som har dykt upp sedan dess.

Mästerligt klippta "Elephants"


Och än mer mästerligt animerade "Scumbag Blues"


Nu skulle jag enkelt kunna bädda in ytterligare 10-20 videos, men någon måtta får det faktiskt vara. Har ni inte fått nog så föreslår jag istället att ni kikar in på deras MySpaceblogg, där de har samlat en radda videos på ett och samma ställe. Och om ni skulle råka befinna er i staterna eller i Storbritannien under oktober eller december så ser ni var någonstans ni ska befinna er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar