2009-10-26

Veckans Band: Mondo Generator

Mondo Generator var ursprungligen Nick Oliveris lilla hobbyprojekt, som han hade tillsammans med Josh Homme (båda från Queens Of The Stone Age) och Brant Bjork (Kyuss, Fu Manchu) och som de startade 1997. De spelade in första skivan Cocaine Rodeo samma år, men eftersom de hade fullt upp med att turnera, spela in skivor och slå igenom med QOTSA, så släpptes inte albumet förrän tre år senare. 2003 var det återigen dags för Nick att samla ihop sina kompisar och spela in A Drug Problem That Never Existed, där fler QOTSA-bekanta musiker medverkade. Även Blag Dahlia från The Dwarves, som jag har skrivit om tidigare och vlika Oliveri i sin tur har spelat med, var med på ett hörn och producerade skivan. Och visst är det trevligt när ens kompisar även råkar ha sina egna skivbolag, då Josh Hommes "Rekords Rekords" och Mike Pattons "Ipecac" gav ut skivan tillsammans.

Sedan gick det lite utför. Oliveri hade tydligen svårt att hålla knytnävarna i styr, vilket ledde till att han först fick kicken från QOTSA, och efter en incident under en turné fick även de övriga bandmedlemmarna i Mondo Generator nog av honom och sa tack och adjö.
Han passade på att byta namn på bandet till "Nick Oliveri and the Mondo Generators", rekryterade nya medlemmar och gav ut bandets tredje och senaste skiva "Dead Planet: SonicSlowMotionTrails" 2006.

Oliveri har haft motgångar och tagit snedsteg, men han är en punk rock caveman ända ut i skäggspetsen.

Videos? Okeydokey artichokey.

Officiell video till "So High"

"I Never Sleep"

"Here We Come"

"Fuck You I'm Free"

"Ode To Clarissa", med Dave Grohl bakom trumsetet. En gammal QOTSA-raritet.

"Gonna Leave You", en av Nicks låtar från tiden i QOTSA.

Ibland blir Nick trött på att skrika sig hes, då tar han fram sin akustiska gitarr och framför sina låtar på det sättet istället. Akustisk version av "Gonna Leave You".

"All I Can Do", också det en akustiskt låt.

Mondo Generator på Spotify
Mondo Generator på Wikipedia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar