2010-01-15

High On Fire plockar fram frosthammaren

High On Fire hjälper oss att betvinga vinterhelvetet med nya låten "Frost Hammer" från kommande mästerverket Snakes For The Divine.

På med snöskorna och overallerna nu och bege er genast till Stereogum för att lyssna på låten.

I en tidigare intervju med Noisecreep sade Matt Pike (gitarrist och sångare) bland annat detta om kommande plattan: "It's really heavy, a little more aggressive than our last album, a little less psychedelic. For the most part, the songs are amazing."

"For the most part"... kom igen Matt, var inte blyg nu. Liiite mer självsäkerhet hade inte skadat. Nog för att det hade låtit som en minst lika stor kliché som när alla andra musiker ska beskriva sina nya låtar och skivor, men Mr. Pike är en av få som jag känner att jag faktiskt kan lita på.

Oh yeah, Matt Pike och hans polare i Mastodon kommer dyka upp i Metalocalypse. Brutal!

4 kommentarer:

  1. Ja, Mastodon är grymt bra. Såg dem på Sonisphere förra året och anser att de gjorde festivalens bästa spelning, Metallica inräknat. För övrigt har de legat på http://www.listan.kanslan.se i osannolika 16 veckor nu! High on fire har jag faktiskt inte hört än men ska omedelbart kolla upp dem. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Och tack för kommentaren :)

    Ja, Mastodon var absolut en av höjdpunkterna på Sonisphere, trots att det började regna och blev rätt kallt att stå där i T-shirt, hehe.
    Skitkul att se mina älsklingar Electric Eel Shock på en andraplats(!) på er lista också, plus ett par andra riktigt bra val. Riktigt kul idé med listan.

    High On Fire kan jag inte rekommendera mer än nog. Se till att få in en låt på listan, så ska nog Mastodon få lite motstånd :)

    SvaraRadera
  3. Plockade på mig din spellista för december när jag ända var i farten. Behöver något nytt i mobilen för långa tågresor. Tackar, tackar!

    SvaraRadera
  4. För all del :D

    Det är en riktigt salig blandning, de där månadsspellistorna, som är oerhört kul att sammanställa, och förhoppningsvis går det att lyssna på dem också :)

    Synd att enskilda låtar mystiskt försvinner ibland bara...

    SvaraRadera